Jula öppnar butik i Motala

Lagom till hösten 2022 öppnar Jula ny butik i Motala. En etablering som stärker Motalas attraktionskraft ytterligare för shoppingsugna boendes utanför kommungränserna och dessutom innebär 15-20 nya arbetstillfällen.

Michael 2

– Jula är väldigt starkt förankrat i Östergötland och Motala är länets tredje största stad så det känns helt naturligt att vi nu öppnar en butik även här säger Julas Sverigechef Michael Gustafsson som verkligen ser fram emot att få öppna i Motala.

Butiken kommer ligga i Clas Ohlssons gamla lokaler i Bråstorp, mellan Willys och Ica Maxi. Jula säljer produkter till villaägare, hemmafixare, lantbrukare och hantverkare. Sortimentet är likadant i alla butiker.

Upplevt Motala från sadeln

Michael som har en gedigen bakgrund inom retail med flera kända varumärken på sitt CV, bor själv i Norrköping och har som många andra upplevt Motala från cykelsadeln.

– Jag cyklade Vätternrundan 2015 och det loppet innebar verkligen alla känslor man kan uppleva. Känslan när man gick i mål var obeskrivlig, medans man halvvägs undrade hur man skulle ta sig runt. Fantastisk upplevelse men inget jag vill göra igen. Nu ägnar jag mig åt fågelskådning istället och det finns fina förutsättningar för det i Motala och Vadstena.

Just nu är Jula på gång med att öppna butik nummer 60 i Tanum. Inom ett år är det fyra nya butiker på gång varav Motala alltså är en.

– Nu hoppas vi att motalaborna längtar lika mycket som vi gör tills invigningen av butiken i Motala sker, avslutar Michael.

Publicerad: 28 maj 2021
Senast uppdaterad: 24 januari 2023